جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۴۳۲۵۴

حمله موش ها به باغات

حمله موش ها به باغات
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با تاکید بر اینکه درباره حمله موش‌ها به باغات برخی مناطق کشور بزرگنمایی شده است، افزود: تغییرات اکوسیستم جمعیت جوندگان را افزایش داده است.

به گزارش فراز، مدیر جهاد کشاورزی یکی از شهرستان‌های استان فارس از حمله موش‌ها به سمت باغ‌های این شهرستان خبر داده و دلیل آن را گرما و خشکسالی عنوان کرده است. 

این سخنان در حالی است که  مسعود لطیفیان ، معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، در گفت‌و‌گو با  ایلنا  معتقد است؛ درباره حمله موش‌ها به باغات بزرگنمایی شده است.

وی اظهار کرد: در فصل فعالیت جوندگان هستیم و دراین فصل افزایش جمعیت طبیعی است.

لطیفیان با تاکید بر اینکه تغییرات اکوسیستم نیز بر جمعیت جوندگان موثر بوده است، افزود: خشکسالی یکی عواملی است که تغییرات اکوسیستم را به همراه داشته است.

وی عنوان کرد: گزارشاتی نیز وجود دارد که با تغییر شیوه آبیاری، جوندگان بیشتری در باغات و مزارع دیده شده است.

 لطیفیان در توضیح بیشتر گفت: پیش‌تر آبیاری باغات و مزارع به شکل غرق آبی انجام می‌شد و این روش بخشی از جمعیت جوندگان را نابود می‌کرد، اما اکنون با جایگزینی روش‌های نوین مانند آبیاری قطره‌ای، جمعیتی که از طریق روش غرق آبی از بین می‌رفت در مزارع و باغات باقی می‌ماند. 

وی از نمونه این مورد را افزایش جمعیت جوندگان در نخلستان‌های جنوبی کشور بر شمرد که به دلیل کم آبی در حال تجهیز شدن به روش نوین آبیاری هستند.

 لطیفیان درباره اقدامات سازمان حفظ نباتات کشور برای کنترل جمعیت جوندگان، گفت: سموم نسل سوم مبازره با جوندگان به وفور تامین و در سراسر کشور توزیع شده است، اعتباراتی نیز در اختیار استان‌ها قرار داده شده تا این سموم را به میزان نیاز برای مبارزه با این نوع از آفات تهیه کنند.

وی توضیح داد: سموم نسل سوم به روزترین نوع سم مبارزه با جوندگان هستند و می‌توانند کنترل این آفت را به شکل موثری انجام دهند.

به گفته لطیفیان؛ در سموم نسل گذشته پس از تلفات تعدادی از جوندگان، سایرین هوشیار شده و از مصرف تله‌های سمی اجتناب می‌کردند، اما سموم نسل سوم اثر متفاوتی داشته و با تغییر در رفتار جمعیت آن‌ها را کنترل می‌کند.

وی یادآور شد: از مجموع 11 جونده‌ فهرست آفات عمومی کشور، 9 جونده در سراسر سال فعال هستند و به زاد و ولد و خسارت‌زایی مشغولند، لذا عملیات مبارزه در طول سال مداوم بوده و متناسب با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی منطقه لازم الاجرا است.

لطیفیان درباره روش‌های مبارزه سازمان حفظ نباتات با آفت موش در مزارع و باغات، اظهار کرد: عملیات مبارزه با موش‌های شگول یا اشگول در فصل زمستان و هنگام خواب زمستانی بصورت مکانیکی با جمع آوری موش‌های بالغ به خواب رفته انجام می‌شود و در فصل بهار و تابستان هم با استفاده از طعمه مسموم عملیات مبارزه صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در مورد موش کلاهو یا سنجاب زمینی هم بدلیل خواب زمستانی طولانی این جونده که اواخر تابستان تا اواخر زمستان ادامه دارد، عملیات مبارزه شیمیایی با استفاده از طعمه مسموم و قرص‌های تدخینی، از اوایل بهار تا اواسط تابستان انجام می‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی